Kategorie
 
 
 
 
Knihy > Tělovýchova a sport > Šport > Šerm fleretem - historie a metodika
 

Šerm fleretem - historie a metodika

Vydavatel:Elka Press
Dostupnost
Dostupnost: Dodací lhůta: na objednávku
320,00 CZK Vaše cena: 300,00 CZK
:
Produkt bol pridán do Wishlistu.
Tento produkt se už nachází vo Wishliste!
Informace o titule:
Počet stránPočet strán:240
VäzbaVäzba:mäkká (brožovaná)
Rozmery - šírkaRozmery:160
Rozmery - výškaRozmery:230
JazykJazyk:český
ISBNISBN:9788087057353
Rok vydaniaRok vydania:2019

Popis titulu

Kniha Šerm fleretem - historie a metodika

Kniha ŠERM FLERETEM má obrátit pozornost začátečníků na důležitost správného nácviku základních pohybů. Začátečníci mají vědět, proč trenér trvá často na věcech, které vypadají jako vedlejší či méně důležité. Neboť zažité chyby později téměř nelze odstranit.

Turnajoví šermíři mají své znalosti rozšiřovat, aby se svým trenérem volili k nácviku nejen ty akce, které se jim líbí, ale i takové, pro které mají fyzické a psychické předpoklady.

Trenérům a cvičitelům má tato publikace zprostředkovat znalosti mnohotvárné šermířské techniky a taktiky a možnosti, jak je svým žákům předat.

Zpětný historický pohled ukazuje význam trenéra od starověku do dneška. Již v antice platil trenér za lékaře pro zdravého člověka a z toho důvodu musel mít odpovídající znalosti. Podle Platonova pojetí vyžaduje učební a výchovná trenérova činnost vzdělaného učitele.

I když je funkce trenéra nebo cvičitele silně ovlivňována praxí a jistě bude ovlivňována i nadále, musí se vyrovnat v teorii s rozsáhlým komplexem otázek.

Tato kniha mu v tom má pomoct. Má být také příspěvkem pro jednotu a spolupráci mezi vyučujícím a žákem. Trénink by neměl zůstat jen u sdílení výkonů, měl by také vytvářet osobnost.

Komentáře

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze