Kategorie
 
 
 
 
Knihy > Učebnice, slovníky, encyklopedie > Chemie na talíři - Co se děje na pánvi, když si smažíme řízek
 

Chemie na talíři - Co se děje na pánvi, když si smažíme řízek

Vydavatel:Grada Publishing
Dostupnost
Dostupnost: Skladom
399,00 CZK Vaše cena: 379,00 CZK
:
Produkt bol pridán do Wishlistu.
Tento produkt se už nachází vo Wishliste!
Informace o titule:
Počet stránPočet strán:208
VäzbaVäzba:mäkká (brožovaná)
Rozmery - šírkaRozmery:163
Rozmery - výškaRozmery:235
JazykJazyk:český
ISBNISBN:9788027128815
Rok vydaniaRok vydania:2021

Popis titulu

Kniha Chemie na talíři - Co se děje na pánvi, když si smažíme řízek

 

„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální procesy jsou odpovědné za středně propečený hovězí steak, omamnou vůni smaženého řízku, křupavou zeleninu, nadýchaný popcorn nebo tu nejlepší domácí zmrzlinu… vzorce ještě nikdy nebyly tak přístupné a zábavné!

Držíte v rukou knihu, která nabízí skutečně pestré čtení. Výklad o chemických vlastnostech základních potravin jako cukr, mléko, máslo, maso či voda vystřídá exkurz do zákoutí mongolské kuchyně. Od popisu principu vnímání chutí se dostaneme k tomu, proč jsou některé papričky opravdu hodně pálivé, dozvíme se, za co je v kuchyni odpovědná Maillardova reakce a jen tak mimochodem se naučíme, jak připravit steak podle našich představ. I taková totiž může být chemie: skutečně praktická věda, úzce propojená s našimi každodenními životy.

Komentáře

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze