Kategorie
 
 
 
 
Knihy > Historie > Všeobecná > Historie v barvě - ikonické momenty z dějin lidstva, jak je viděli tenkrát
 

Historie v barvě - ikonické momenty z dějin lidstva, jak je viděli tenkrát

Vydavatel:Extra Publishing
599,00 CZK Vaše cena: 569,00 CZK
:
Produkt bol pridán do Wishlistu.
Tento produkt se už nachází vo Wishliste!
Informace o titule:
Počet stránPočet strán:272
VäzbaVäzba:pevná
Rozmery - šírkaRozmery:245
Rozmery - výškaRozmery:280
JazykJazyk:český
ISBNISBN:9788075252302
Rok vydaniaRok vydania:2019

Popis titulu

Knihy Historie v barvě - ikonické momenty z dějin lidstva, jak je viděli tenkrát

 

 

Ikonické momenty z dějin lidstva v živých barvách, jak je viděli tenkrát. Přes 120 černobílých fotografií bylo realisticky a se smyslem pro historický detail kolorováno, a uvedeno v nový život.

 

Cestujte časem a prožijte příběhy od vynálezu fotografie, přes postavení Eiffelovky, potopení Titaniku, významné objevy až k událostem obou světových válek. Díky výjimečné spolupráci výtvarníka Jordana Lloyda a kurátora Wolfganga Wilda ožije před vašima očima doba téměř dvou století.

 

Speciálně pro české vydání autoři knihy kolorovali 5 nových fotografií.

 

Barevné zpracování poskytne nečekaný vhled do událostí, které z médií či učebnic dávno považujeme za všední. Zasvěcené komentáře a dobové citáty u každého snímku vtahují do děje a dovolí nám historii prožít tak, jako by se události nestaly před desítkami let či v předminulém století, ale – včera.

 

Revoluční kolekce fotografií se tak moc blíží skutečnému cestování časem, jak je to jen možné. 

 

Mezi vyobrazeními najdeme dobové kuriozity, jako je např. pouliční prodavač mumií a jiných záhrobních předmětů z Egypta 19. století nebo nahrávání řvu lva pro filmovou znělku studií MGM. Spatříme stavbu pařížské baziliky Sacré-Coeur i Eiffelovy věže (natřena byla nespočetněkrát, ale původně to byla „benátská červeň“); ledovec, do nějž s největší pravděpodobností narazil Titanik; pokusy s kluzákem bratří Wrightů i první přelet francouzského pilota Louise Blériota z Calais do Doveru, jenž se ocitnul také na obálce knihy.

 

Zcela úchvatný je výhled z polární jeskyně během expedice Roberta Falcona Scotta Terra Nova (díky rozsáhlému průzkumu autoři tvrdí, že nepromokavé bundy tragicky zahynuvších polárníků byly doopravdy žluté). A pohled do očí imigrantů, kteří do Spojených států přicházeli ze všech končin světa přes Ellis Island, nás zase přesvědčí o pravdivosti pojmu „tavicí kotlík“.

 

Z dějin fotografie spatříme první fotografický autoportrét i silné a sociálně-kritické snímky od Dorothey Langeové, jako je „Kočující matka“, anebo „Mechanik“ od Lewise Hinea.

Komentáře

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze